Adio, parcare gratuită! Primăria Capitalei pune taxă pe locurile din Centru! - TV Online RipostaPeNet
Adio, parcare gratuită! Primăria Capitalei pune taxă pe locurile din Centru!

Adio, parcare gratuită! Primăria Capitalei pune taxă pe locurile din Centru!

TV Online Niciun comentariu

Adio, parcare gratuită! Primăria Capitalei pune taxă pe locurile din centru

Șoferii nu vor mai putea să își lase mașinile parcate pe trotuar sau la marginea drumului în zona centrala a Bucureștiului începând cu luna august, ci doar în parcările cu plată special amenajate.

Informația a fost făcută publică de viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu, într-un interviu pentru HotNews.

Bujduveanu a mai spus și că, urmare a digitalizarii sistemului de taxare, vor disparea parcagiii.

Cei care nu plătesc parcarea vor fi sancționați cu o suprataxă și li se va bloca roata sau li se va pune un blocator de parbriz, inspectorii urmând să verifice cine și-a plătit parcarea și cine nu, din mașini electrice, cu ajutorul unei aplicații care citește numerele de pe plăcuțele de înmatriculare, așa cum se întâmplă în alte capitale europene, a mai explicat viceprimarul potrivit sursei citate.

26 de milioane de lei va cheltui Primăria Capitalei într-o primă fază pentru digitalizarea sistemului de parcare.

„Avem circa 13.000 de locuri de parcare și ne propunem să ajungem la 30.000 în zona centrală. În prima etapă acționăm în interiorul inelului central, unde ne-am propus să avem o politică agresivă de taxare a parcării. Nu vom permite parcarea mașinii fără plata taxei de parcare. Nu vom permite parcarea pe trotuar. Vom avea în două etape. În primul rând vorbim despre aplicarea legii, nu ai voie să-ți lași mașina pe spațiul verde sau pe trotuare. Apoi taxarea și suprataxarea acelor oameni care lasă mașina pe un loc de parcare marcat și nu plătesc tariful aferent”, a mai spus Stelian Bujduveanu.

Cuantumul amenzilor pentru parcarea neregulamentară urmează să fie stabilit în următoarele ședințe ale Consiliului General al Capitalei.

(sursa – ziare.com)

Categories
LIVE