AMVVD! La Mulți Ani, Armată Română! - TV Online RipostaPeNet
AMVVD! La Mulți Ani, Armată Română!

AMVVD! La Mulți Ani, Armată Română!

TV Online Niciun comentariu

Instituită de autoritățile române prin Decretul nr. 381 din 1 Octombrie 1959, data de 25 Octombrie avea să devină zi de omagiere a armatei romane, onorând astfel faptele de arme ale militarilor români de a lungul timpului.

Prin lupta și jertfa a 525 702 militari români, din care 58 330 au fost uciși, răniți sau dispăruți, trupele române au reușit, la 25 octombrie 1944, eliberarea orașelor Careii Mari și Satu Mare, ultimele localități din vestul țării.

Ziua Armatei Romane are implicații mult mai profunde, fiind omagiați cu acest prilej militarii români cazuti la datorie de a lungul timpului dar și militarii români ce și fac datoria in poligoanele și cămpurile de instrucție din tara.

Faptul că Armata Română este situată permanent pe primele locuri în sondajele de opinie, denotă faptul că această instituție și a înțeles rolul, locul și menirea in cadrul societății românești.

În calitatea mea de fost militar activ, actual militar în retragere și de președinte al Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, îmi revine deosebita onoare și plăcere de a adresa, în numele colegilor mei din Asociatie, un sincer „La multi ani” atât militarilor români aflați la datorie sub faldurile drapelului tricolor in țara sau la mii de kilometri depărtare, cât și Armatei Romane în ansamblul ei.

LA MULTI ANI Armata Romănă !

#AMVVD#ArmataRomănă

(sursa – AMVVD)

Categories
LIVE