Andrei Baciu, Președinte CNAS! Plus 200 milioane lei din Fondul de Rezervă al Guvernului pentru CNAS! - TV Online RipostaPeNet
Andrei Baciu, Președinte CNAS! Plus 200 milioane lei din Fondul de Rezervă al Guvernului pentru CNAS!

Andrei Baciu, Președinte CNAS! Plus 200 milioane lei din Fondul de Rezervă al Guvernului pentru CNAS!

TV Online Niciun comentariu

După întâlniri de lucru și discuții repetate la Ministerul Finanțelor, Ministerul Sănătății și Guvern, astăzi avem o veste bună pentru spitale și pacienți: CNAS – Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va primi 200 de milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului, iar limita de cheltuieli va fi majorată cu 668 de milioane de lei.

Cele 200 de milioane vor merge către spitale, pentru decontarea serviciilor medicale oferite pacienților, dar și pentru plata cheltuielilor cu medicamente, materiale sanitare, hrană și utilități.

De asemenea, limita de cheltuieli va fi majorată cu 668 de milioane de lei. Astfel, 500 de milioane de lei sunt acordați, în luna octombrie, pentru medicamente, materiale sanitare și servicii aferente programelor naționale de sănătate curative. În același timp, va fi acordată suma de 168 de milioane de lei pentru acoperirea drepturilor salariale și a creșterilor salariale ale personalului din unitățile sanitare publice.

Repartizarea sumelor alocate CNAS se va face în mod proporțional, raportat la necesarul transmis de fiecare casă de asigurări de sănătate județeană și în conformitate cu obiectivul CNAS de asigurare a protecției asiguraților în mod universal, echitabil și nediscriminatoriu.

(Andrei Baciu – Președinte CNAS)

Categories
LIVE