Arhiepiscopia Târgoviștei! Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Catedrala din Târgoviște! - TV Online RipostaPeNet
Arhiepiscopia Târgoviștei! Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Catedrala din Târgoviște!

Arhiepiscopia Târgoviștei! Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Catedrala din Târgoviște!

TV Online Niciun comentariu

SĂRBĂTOAREA ADORMIRII MAICII DOMNULUI LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIȘTE

La Catedrala din Târgoviște, numeroși credincioși au luat parte în ziua de luni, 15 august 2022, la Sfânta Liturghie săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a evocat personalitatea Maicii Domnului în iconomia mântuirii, arătând rolul ei important în Întruparea Fiului lui Dumnezeu, Cuvântul Vieții, ca reprezentanta cea mai curată și sfântă a omenirii care s-a abandonat cu fidelitate lucrării lui Dumnezeu, contribuind decisiv la mântuirea noastră. În discreția slujirii sale, la Buna Vestire, la Nașterea Mântuitorului, ori la picioarele Crucii Golgotei, transpare gloria măreției ei, iar din atașamentul ei față de Dumnezeu apare încrederea, smerenia și modestia ei, exemplare și profunde.

Cinstirea creștinilor se vede pe tot mapamondul creștin, ea fiind mijlocitoarea și pururi ajutătoarea noastră. De la Nicula la Lourdes sau de la Fatima la Czestokowa, în Europa și pe toate continentele lumii, ea este cea mai cunoscută sfântă a Bisericii creștine.

Sărbătoarea de astăzi este dominată de bucurie, armonie și pace, căci Maica Domnului s-a înălțat cu trupul la cer, pentru că nu putea suferi stricăciunea cea din care S-a întrupat Dumnezeu, devenind slujitoarea desăvârșită a mântuirii noastre.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Categories
LIVE