Biblioteca Județeană IH Rădulescu Dâmbovița, premiată de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România! - TV Online RipostaPeNet
Biblioteca Județeană IH Rădulescu Dâmbovița, premiată de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România!

Biblioteca Județeană IH Rădulescu Dâmbovița, premiată de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România!

TV Online Niciun comentariu

Biblioteca Județeană Dâmbovița a fost premiată de către Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, la secțiunea Cea mai bună lucrare de specialitate în anul 2022, pentru monografia : „Ion Heliade Rădulescu – ctitor de cultură românească”, autori: Agnes Terezia Erich, Alexandru Ștefănescu și Victor Petrescu.

Editată în anul în care se împlineau 220 de ani de la nașterea și 150 de ani de la trecerea în neființă a marelui cărturar, lucrarea s-a dorit un pios omagiu dar și o culegere de studii care să surprindă personalitatea complexă și polivalentă a lui Ion Heliade Rădulescu. În Târgoviște ilustrul său nume a fost atribuit Bibliotecii Județene Dâmbovița, Salonului Editorial al acesteia, Filialei Dâmbovița a Uniunii Ziariștilor Profesioniști, precum și unui liceu sau străzii în care s-a aflat casa în care s-a născut.

(sursa – Biblioteca Județeană IH Rădulescu Dâmbovița)

Categories
LIVE