Consilierul juridic – Partener în actul de justiție privată! Conferință în Amfiteatrul Institutului Național de Statistică! - TV Online RipostaPeNet
Consilierul juridic – Partener în actul de justiție privată! Conferință în Amfiteatrul Institutului Național de Statistică!

Consilierul juridic – Partener în actul de justiție privată! Conferință în Amfiteatrul Institutului Național de Statistică!

TV Online Niciun comentariu

Arbitrajul, deși este reglementat în România de peste 150 de ani, a rămas o procedură puțin utilizată de practicienii dreptului și aproape necunoscută de publicul larg.

Astăzi, în contextul supraaglomerării activității sistemului juidiciar din România și al prelungirii nefirești a termenelor de soluționare a cauzelor, arbitrajul poate fi salvarea, soluția de degrevare a instanțelor judecătorești de numărul mare de dosare aflate pe rolul acestora.

Pe acest fond, Conferința „Consilierul juridic – partener în actul de justiție privată”, este un eveniment de interes pentru lumea juridică, pentru autoritățile statului și pentru publicul larg, pentru că aduce în atenție o soluție rapidă, eficientă și fără costuri de implementare pentru statul român.

Pe drumul implementării arbitrajului ca procedură alternativă la actul statal de justiție, un rol important revine consilierului juridic, pe de o parte, pentru că litigiile izvorâte din executarea și încetarea contractelor sunt arbitrabile și convenția arbitrală poate fi inclusă cu ușurință în acestea, iar pe de altă parte, pentru că principalul sfătuitor al conducătorului unei instituții/societăți în adoptarea unei conduite procesuale este consilierul juridic.

Mai mult, consilierul juridic este cel care poate să sfătuiască angajatorul, ca o măsură de protecție, să includă convenția arbitrală în toate contractele în care acesta este parte, iar în caz de litigiu este cel care reprezintă instituția/societatea în fața instanțelor arbitrale.

Pentru aceste considerente CONSILIERUL JURIDIC ESTE UN PARTENER ÎN ACTUL DE JUSTIȚIE, înclusiv în actul de justiție privată.

Prin analizele/studiile/lucrările prezentate de lectorii conferinței, prin calitatea, noutatea și actualitatea expunerilor, prin ideile/concluziile care se vor desprinde în urma dezbaterilor, am convingerea că evenimentul va fi un succes.

Prin urmare, rezervați-vă în program ziua de 09 Noiembrie 2023 pentru a participa la Conferința ” Consilierul Juridic -partener în actul de justiție privată” și înscrieți-vă pe adresa de email: conferinta_arbitraj@yahoo.com.

Vă aștepăm cu drag!

(sursa – Rodica Vlaicu)

Categories
LIVE