Corneliu Ștefan! Vestea începutului de an pentru județul Dâmbovița! - TV Online RipostaPeNet
Corneliu Ștefan! Vestea începutului de an pentru județul Dâmbovița!

Corneliu Ștefan! Vestea începutului de an pentru județul Dâmbovița!

TV Online Niciun comentariu

𝐕𝐞𝐬𝐭𝐞𝐚 𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐮𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐧 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥 #𝐃𝐚̂𝐦𝐛𝐨𝐯𝐢𝐭̦𝐚! 𝐒-𝐚 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐚𝐭 𝐢̂𝐧 𝐥𝐢𝐧𝐢𝐞 𝐝𝐫𝐞𝐚𝐩𝐭𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐨𝐫𝐚𝐬̦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐏𝐮𝐜𝐢𝐨𝐚𝐬𝐚 𝐬̦𝐢 𝐅𝐢𝐞𝐧𝐢!

✅ Astăzi, a fost finalizat studiul de fezabilitate al centurii ocolitoare a orașelor #Pucioasa și #Fieni! În urma acestuia, a fost găsită cea mai bună soluție prin care vom fluidiza circulația pe Valea Ialomiței și vom scoate traficul greu din #Pucioasa și #Fieni.

🛣 Totodată, Centura Pucioasa-Fieni va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării economice a întregii zone, urmând a oferi condiții de transport moderne potențialilor investitori din diverse domenii.

✅ Așadar, în urma studiului de fezabilitate, soluția optimă, atât din punctul de vedere al costurilor, cât și al cerințelor tehnice, este un drum cu o lungime de 14,66 km, iar valoarea estimată a întregului proiect se ridică la 143.000.000 de euro.

▫️ Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape întreaga sa lungime, cu excepția porțiunii dintre KM7 și KM11, care ocolește comuna #Moțăieni. Punctul de reintrare în DN71 este la ieșirea din #Fieni, în comuna #Buciumeni.

▫️ La capetele traseului, sunt prevăzute noduri rutiere pentru a se asigura toate relațiile de deplasare, însă avem și două noduri intermediare: unul care va permite legătura cu DC136A, în Pucioasa, și un altul care face legătura cu DN71, la intrarea în Fieni.

🛣 Platforma drumului are o lățime totală de 21,50 m și este compusă din:

▫️ bandă mediană cu o lățime de 3,00 m (2×1,50 m);

▫️ parte carosabilă, lățime 7,00 m (2 benzi pe sens de 3,50 m fiecare);

▫️ benzi de încadrare 1,50 m (2×0,75.);

▫️ acostamente 3,00 m (2×1,50m);

▫️ parapet metalic de protecție 2,00 m (2×1,00 m);

▫️ 17 pasaje, poduri și punți pietonale.

✅ Dezvoltarea infrastructurii rutiere dâmbovițene echivalează cu dezvoltarea economică a județului nostru, iar Centura Pucioasa-Fieni, alături de modernizarea drumului național DN71 Târgoviște-Sinaia, va face din zona montană dâmbovițeană una dintre cele mai atractive din regiune.

#ConsiliulJudețeanDâmbovița

(Corneliu Ștefan – Președinte Consiliul Județean Dâmbovița)

Categories
LIVE