Dan Motreanu, Prim – Vicepreședinte PNL! Credem în deviza Prin Noi Înșine, la fel ca înaintașii noștri! - TV Online RipostaPeNet
Dan Motreanu, Prim – Vicepreședinte PNL! Credem în deviza Prin Noi Înșine, la fel ca înaintașii noștri!

Dan Motreanu, Prim – Vicepreședinte PNL! Credem în deviza Prin Noi Înșine, la fel ca înaintașii noștri!

TV Online Niciun comentariu

“Institutul de Studii Populare (ISP) a fost dintotdeauna un forum pentru analize și dezbateri deschis celor care au idei liberale. Am fost implicat în trecut în organizarea acestui institut și am răspuns cu bucurie invitației de a participa la evenimentul de relansare a ISP.

ℹ Am reactivat Institutul de Studii Populare și vom organiza dezbateri pe toate cele trei curente pe care le înglobăm: creștin- democrație, conservatorism și liberalism clasic. Prima dezbatere a fost dedicată creștin-democrației și vor urma dezbateri dedicate conservatorismului și liberalismului.

ℹ PNL are nevoie de astfel de dezbateri și acest lucru s-a văzut de la prima întâlnire organizată de noul director al ISP, Tănase Stamule. Dialogul dintre un fost președinte și un actual președinte al PNL, Valeriu Stoica și Nicolae Ciucă, a fost un prilej de a pune pe tapet o serie de lucruri care ar putea fi îmbunătățite în activitatea actuală a PNL. Participarea unor invitați de anvergură precum Sever Voinescu, Theodor Baconschi și Adrian Papahagi a fost, de asemenea, de natură să dea consistență demersului.

ℹ Întreaga istorie a PNL a fost marcată de câteva idei esențiale: patriotismul luminat, modernizarea României, alianța țării noastre cu statele democratice, apartenența la Europa. Avem misiunea să apărăm aceste valori, în fața asaltului unor lideri populiști care recurg la agresivitate, vin cu mesaje anti-occidentale, propun o economie autarhică, disprețuiesc regulile democratice și încearcă să conteste apartenența României la UE.

ℹ Am considerat întodeauna că lansarea unor programe politice trebuie să se bazeze pe o solidă argumentație intelectuală. PNL are o istorie de care suntem mândri, dar moștenirea istorică trebuie adaptată prezentului. Credem în deviza <<Prin noi înșine>>, la fel ca înaintașii noștri, dar suntem conștienți că aplicarea acesteia trebuie adaptată vremurilor.”, Dan Motreanu, prim-vicepreședinte și europarlamentar PNL.

(sursa – PNL)

Categories
LIVE