Daniel Cristian Stan! Proiectele pe care Primăria Târgoviște le demarează din fonduri nerambursabile! - TV Online RipostaPeNet
Daniel Cristian Stan! Proiectele pe care Primăria Târgoviște le demarează din fonduri nerambursabile!

Daniel Cristian Stan! Proiectele pe care Primăria Târgoviște le demarează din fonduri nerambursabile!

TV Online Niciun comentariu

‼️Pentru că suntem la început de an, vom trece în revistă, în această perioadă, proiectele pe care Primăria Târgoviște le demarează, finanțarea execuției acestora realizându-se, în principal, din fonduri nerambursabile.

✅️ Astfel, o investiție aparte, care va transforma radical o zonă vastă a Târgoviștei, vizează ”Realizarea unei grădini publice și amenajarea lacului Priseaca”, pe o suprafață de peste 60.000 mp., avându-se în vedere crearea de coridoare verzi-albastre prin reabilitarea, regularizarea, dragarea si amenajarea lacului Priseaca, inclusiv a malurilor acestuia în vederea utilizării durabile de către pietoni sau bicicliști, lucrări de înierbare/plantare de arbori, lucrări care diminuează riscul de inundații sau eroziunea malurilor, precum și activități pentru protecția biodiversității.

✅️ Totodată, se vor realiza sisteme durabile de drenaj la scara mică a lacului Priseaca, (pavaje permeabile, acoperișuri si pereți verzi cu soluțiile bazate pe natură), activități de refacere a ecosistemului sub formă de spații verzi sau zone umede (mlaștini).

✅️ În același timp, vor fi implementate activități conexe ce vor asigura accesibilizarea investiției (alei pietonale, piste de biciclete, mobilier urban realizat din materiale ecologice, sisteme inteligente de iluminat, microsisteme de irigații), in limita a 10% din suprafața totală a spațiului verde vizat de proiect, conform prevederilor Legii nr.24/2007.

👉 Investiția a fost aprobată în ultima ședință de Consiliu Local iar sursa de finanțare este asigurată în cadrul Programului Operațional Regional 2021-2027!

(Daniel Cristian Stan – Primarul Municipiului Târgoviște)

Categories
LIVE