Deputatul Gabriel Plăiașu, liderul Forța Dreptei Dâmbovița! Descoperiți Casa Generalului Nicolae Sănătescu în Târgoviște! - TV Online RipostaPeNet
Deputatul Gabriel Plăiașu, liderul Forța Dreptei Dâmbovița! Descoperiți Casa Generalului Nicolae Sănătescu în Târgoviște!

Deputatul Gabriel Plăiașu, liderul Forța Dreptei Dâmbovița! Descoperiți Casa Generalului Nicolae Sănătescu în Târgoviște!

TV Online Niciun comentariu

🏛️✨ Descoperiți Casa Generalului Constantin Sănătescu în Târgoviște! ✨🏛️

📜 Casa cu o arhitectură eclectică din 1890, situată pe strada I. C. Vissarion, a fost martoră la istoria impresionantă a generalului Constantin Sănătescu. Născut într-o familie cu rădăcini adânci în istoria României, Sănătescu a fost un lider militar și prim-ministru care a contribuit decisiv la alierea României cu Națiunile Unite în al Doilea Război Mondial.

🌟 De la cursuri de cavalerie în Târgoviște la misiuni strategice și tactice în armată, Sănătescu a fost nu numai un ofițer de excepție, dar și un diplomat cu roluri cheie în evenimente care au schimbat cursul istoriei.

🏅 Decorat cu numeroase ordine și medalii, viața sa ilustrează curajul și devotamentul față de țară. A luptat pentru integritatea națională și a avut un rol activ în momente de cumpănă, fapt ce i-a adus aprecierea contemporanilor.

🏅 – „Medalia Jubiliară Carol I” în 1906 pentru excelența sa ca elev la Școala Militară.

🏅 – Diverse ordine și medalii pentru participarea sa în Primul Război Mondial și în Campania din 1916 și 1917.Ordinul polonez „Polonia Restituta” și Ordinul Sfântul Sava clasa I din Iugoslavia, ambele în 1938.

🏅 – Ordinul „Crucea de Fier” clasa I și clasa a II-a în 1941 pentru meritele sale în cel de-al Doilea Război Mondial.

🔍 Casa de pe strada Vissarion rămâne un simbol al moștenirii sale, reflectând spiritul și epoca în care a trăit generalul Sănătescu.

(deputat Gabriel Plăiașu – Președinte Forța Dreptei Dâmbovița)

Categories
LIVE