
Gabriel Dănuț Sandu Demască Adevărul: Cine Ne Mai Reprezintă Cu Adevărat?
Într-o perioadă în care discursul politic este marcat de ambiguități și promisiuni fără acoperire, primarul comunei Voinești, Gabriel Dănuț Sandu, se remarcă printr-un mesaj tranșant și bine articulat, adresat tuturor celor care se întreabă: „Noi cu cine votăm?”. Cu o sinceritate rar întâlnită în peisajul public, edilul pune pe masă o serie de probleme esențiale, la care clasa politică ar trebui să ofere răspunsuri concrete.
Gabriel Dănuț Sandu nu ezită să pună degetul pe rană atunci când vine vorba de marile dileme ale societății românești. „În 2009, în urma unui referendum validat de Curtea Constituţională, poporul a decis ca numărul maxim de deputaţi şi senatori să nu depăşească 300. În mandatul 2012-2016 au fost peste 600. Oare în 15 ani trecuţi deja, Parlamentul nu a putut pune în aplicare voinţa poporului?” se întreabă primarul, subliniind o problemă gravă a democrației românești: neglijarea votului popular.
Nu se ferește să aducă în discuție și problema pensiilor speciale, care a devenit un subiect de campanie perpetuu, fără a se ajunge la o soluție reală: „De vreo 3 mandate ni se spune că vom elimina pensiile speciale. Aici ni se spune că este neconstituţional. Oare?”. O întrebare care reflectă frustrarea a milioane de români, dar pe care puțini oameni politici o rostesc cu atâta claritate.
Gabriel Dănuț Sandu nu doar că adresează întrebările potrivite, dar demonstrează și o profundă înțelegere a problemelor economice care afectează zilnic cetățenii. El atrage atenția asupra creșterii necontrolate a prețurilor la utilități: „Preţurile la energie electrică, gaze naturale, apă potabilă explodează lună de lună, nimeni nu înţelege nimic şi ni se spune că încă sunt plafonate. Unde vom ajunge?”. Într-un context în care costurile vieții cresc alarmant, această întrebare ar trebui să fie în centrul preocupărilor tuturor candidaților.
Totodată, primarul din Voinești semnalează povara fiscală uriașă care apasă pe umerii angajaților din România: „Orice salariat din România plăteşte 42,6% impozit pe salariu, la care se adaugă acciza la carburant, plus TVA la orice produs cumpărat. Deci aproape 60% se întoarce la stat”. O realitate economică dureroasă, pe care Gabriel Dănuț Sandu o expune fără menajamente.
Într-o vreme în care discursurile politice sunt pline de promisiuni vagi, Gabriel Dănuț Sandu demonstrează că există și lideri locali care au curajul să spună lucrurilor pe nume. „Dăm subvenţii foarte mari pentru diverse specii de fluturi, de acvile, protejăm şi alocăm bani pentru câini mai mult decât pentru copiii noştri şi dăm subvenţii simbolice pentru pomicultură, cultura mare, bovine, ovine etc.”, spune acesta, punctând un paradox al politicilor guvernamentale.
De asemenea, primarul aduce în discuție o problemă majoră legată de procesul electoral: „Prin ordonanţă de guvern şi nu prin lege, comasăm alegeri pentru interesul partidelor politice. Alţii cuplează alegeri cu un referendum [care avea] cu totul alt scop.” O observație pertinentă, care reflectă o realitate îngrijorătoare a modului în care sunt luate deciziile la nivel înalt.
Prin mesajul său clar și bine argumentat, Gabriel Dănuț Sandu demonstrează că nu este doar un primar, ci un lider autentic, care înțelege nevoile reale ale cetățenilor și își asumă responsabilitatea de a pune întrebările corecte. Într-o perioadă în care votanții sunt dezorientați, iar clasa politică evită subiectele incomode, edilul din Voinești devine un reper de sinceritate, luciditate și realism.
Dilema rămâne deschisă: „Noi cu cine votăm?”, dar un lucru este cert – avem nevoie de mai mulți oameni ca Gabriel Dănuț Sandu în politica românească.