Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei! Tudorița exprimă credință statornică în Dumnezeu a românilor de etnie bulgară! - TV Online RipostaPeNet
Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei! Tudorița exprimă credință statornică în Dumnezeu a românilor de etnie bulgară!

Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei! Tudorița exprimă credință statornică în Dumnezeu a românilor de etnie bulgară!

TV Online Niciun comentariu

‘‘Tudorița’’ la Târgoviște!

Cu deosebită bucurie am transmis aprecierea şi binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon cu prilejul sărbătorii “Tudoriţa” – (Paștele cailor), organizată de Asociaţia „ZAEDNO” a bulgarilor din Târgovişte, care a intrat în tradiția noastră locală ca un important reper spiritual și comunitar.

Această sărbătoare exprimă credința statornică în Dumnezeu a românilor de etnie bulgară din Cartierul Matei Voievod al Municipiului Târgoviște, legătura strânsă cu Biserica, bogăția diversității culturale a comunității noastre locale, dar și aportul deosebit, apreciabil și respectabil la aprofundarea vieții culturale din urbea noastră.

Prin intermediul acestui eveniment anual se manifestă cu evlavie și deosebită bunăvoință, respectul față de creația lui Dumnezeu, față de pământul nostru binecuvântat, ce ne oferă cu generozitate roadele sale bogate, dar și față de vietățile pe care Creatorul ni le-a dăruit spre ajutor, dintre care calul este unul din cele mai apreciate și mai fidele, fiind încă un ajutor neprețuit pentru mulți gospodari.

În mod deosebit, am salutat prezența la biserică a Excelenței Sale, doamna Iliana Iotova, Vicepreședintele Republicii Bulgariei, aflată astăzi în istorica Cetate de Scaun munteană, la această sărbătoare, pe care Înaltpreasfinția Sa a primit-o, mai devreme, la Reședința eparhială, dar și a președintelui Consiliului Județean, dl. Corneliu Ștefan, a primarului Municipiului Târgoviște, domnul Cristian Stan, a prefectului județului, doamna Claudia Gilia, dar și a parlamentarilor dâmbovițeni.

(Ionuț Ghibanu – Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei)

Categories
LIVE