Ionuț Săvoiu, Ministru Secretar de Stat Ministerul Transporturilor! HG pentru achiziție de material rulant nou! - TV Online RipostaPeNet
Ionuț Săvoiu, Ministru Secretar de Stat Ministerul Transporturilor! HG pentru achiziție de material rulant nou!

Ionuț Săvoiu, Ministru Secretar de Stat Ministerul Transporturilor! HG pentru achiziție de material rulant nou!

TV Online Niciun comentariu

HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru ,,Achiziţie material rulant nou, rame electrice regionale RE-R şi rame electrice interregionale REIR”

Pentru ca parcul de material rulant utilizat pe reţeaua feroviară din România să asigure realizarea cererii de serviciu de transport public de călători la actualele standarde europene şi naţionale, este nevoie ca prezentul parc de material rulant deţinut de operatorii de serviciu public feroviar din România să fie înlocuit întrucât şi-a depăşit deja durata ciclului său de viaţă sau este aproape de finalul acestuia. Din cauza uzurii avansate, există riscul ca într-un timp foarte scurt, perioada 2020 – 2023, parcul de material rulant utilizat în prezent să nu mai poată asigura/satisface/răspunde obligaţiilor minime pentru serviciul public de transport feroviar de călători.

Pentru proiectul de investiţii ,,Achiziţie material rulant nou, rame electrice regionale RE-R şi rame electrice interregionale REIR” a fost necesară o nouă HOTĂRÂRE DE GUVERN. Astfel, astăzi, Guvernul a reaprobat Nota de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente achiziţiei de rame electrice noi.

Indicatorii tehnico-economici aprobați anterior trebuia să fie actualizați deoarece procedurile de achiziție publică au fost anulate, în urma unor contestații, iar între timp valorile estimate s-au schimbat. Proiectul de investiții se referă la achiziționare a 99 de rame electrice, are o valoare de peste 4,8 miliarde lei, iar finanțarea investiției se realizează din fonduri externe nerambursabile, în cadrul POIM 2014-2020, și de la bugetul de stat.

#materialrulant#rameelectrice

( Ionuț Savoiu – Ministru Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor)

Categories
LIVE