ISU Basarab I Dâmbovița! Măsuri preventive pentru sezonul cald! - TV Online RipostaPeNet
ISU Basarab I Dâmbovița! Măsuri preventive pentru sezonul cald!

ISU Basarab I Dâmbovița! Măsuri preventive pentru sezonul cald!

TV Online Niciun comentariu

COMUNICAT DE PRESĂ

Măsuri preventive pentru sezonul cald

Încontextulsezonuluicald, la nivelulInspectoratuluipentruSituaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţuluiDâmboviţa s-a dispusmonitorizareaevoluțieidinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispusemăsurileimediatepentruoptimizareamisiunilor de răspunsînsprijinulcomunităților.

Ne aflăm de astăzi, 29 iunieșipână pe 1 iulie, sub avertizaremeteo cod galbenpentruval de căldurășidisconforttermic.

În plan operațional, zilnic, pompierii care încadreazămijloaceletehnice sunt pregătițisăintervinăînsprijinulcetățenilor. La nevoie, personalulestepregătitpentrurealizareacapacitățiioperaționaleînsituațiicomplexe de acțiune.

Inspectorii de preveniredesfășoarăacțiuni de control la unități de turismșiagrement, cu prioritate la cele la care se înregistează un număr mare de turiștiși la cele care au fostidentificatecăfuncționeazăfărăautorizație de securitate la incendiuori la care au fostconstatatedeficiențe grave la controaleleanterioare.

Acțiunile de control au învedereșiconstrucțiileșiamenajările destinate concertelor, târgurilortematice, campingurilor, taberelorșcolaresaualteasemeneaspații cu caractersezonier.

Aceastăperioadăimplică o atențiedeosebităzonelorcunoscutepentruscăldat, undecetățeniivoralegesă se răcorească. Este important săalegețilocurilespecialeamenajatepentru a nuvăpuneviațaînpericol.

De asemenea, vă recomandăm ca deplasările să le faceți în primele ore ale dimineții sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, să evitați aglomerațiile, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele 11.00-18.00, să vă hidratați corespunzător, iar în timpul programului de lucru să alternați efortul dinamic cu cel static și perioadele de lucru cu perioadele de repaus, în locuri umbrite ori ventilate corespunzător.

Totodată, înperioadelecaniculareși de secetăprelungită, utilizareafoculuideschispentruardereavegetațieiuscateși a resturilorvegetaleesteinterzisă.

Recomandămcetățenilorsăadopte un comportamentpreventivînaceastăperioadăavândînvederetemperaturileridicateșiposibilitateaaparițieiunorfenomenemeteorologicepericuloase.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro 

COMPARTIMENT

(INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE)

Categories
LIVE