ISU Dâmbovița! Opriți arderea vegetației uscate! - TV Online RipostaPeNet
ISU Dâmbovița! Opriți arderea vegetației uscate!

ISU Dâmbovița! Opriți arderea vegetației uscate!

TV Online Niciun comentariu

ℹ️ Opriți arderea vegetației uscate ℹ️

În ultima săptămână, pompierii din Dâmbovița au intervenit la peste 40 de incendii de vegetație care au cuprins peste 80 ha.

Incendiile de vegetație pot reprezenta o amenințare majoră pentru comunități și mediul înconjurător. În condiții de vânt puternic și secetă, focul se propagă cu rapiditate, iar efortul pompierilor pentru a-l stinge este imens.

Din cauza riscului mare pe care îl prezintă aceste incendii, rugăm populația să fie conștientă și responsabilă, să ia măsurile adecvate pentru a preveni izbucnirea incendiilor și să evite arderea intenționată a vegetației uscate.

Potrivit prevederilor legale, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94, alineatul (1), litera n, din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

Iată cum poți contribui la prevenirea acestor situații:

🔥 Nu aprinde vegetația uscată! Este interzisă arderea miriștilor și a resturilor vegetale.

🔥 Renunță la utilizarea focului în zone cu potențial de incendiu sau în condiții de vânt intens.

🔥 Fii precaut cu țigările aprinse și nu le arunca fără grijă.

Contribuie la protecția comunităților și conservarea naturii. 🌿

(sursa – ISU Dâmbovița)

Categories
LIVE