Jandarmeria Dâmbovița! Sprijin acordat unor turiști montan bucureșteni! - TV Online RipostaPeNet
Jandarmeria Dâmbovița! Sprijin acordat unor turiști montan bucureșteni!

Jandarmeria Dâmbovița! Sprijin acordat unor turiști montan bucureșteni!

TV Online Niciun comentariu

Turiști bucureșteni ajutați de jandarmii montani dâmbovițeni

Trei turiști au rămas înzăpeziți cu autoturismul la Piatra Arsă. Când și-au dat seama că sunt în pericol, aceștia au sunat la 112 și au cerut ajutor. S-a întâmplat ieri după-amiază, în jurul orei 17.00.

La caz s-au deplasat jandarmii montani de la Postul Zănoaga, însă, condițiile meteorologice nu le-au permis să înainteze cu autospeciala până în zona indicată de turiști, fiind nevoiți să continue drumul pe jos. Aceștia au aflat că cei trei bărbați, cu vârste între 25 și 45 de ani, au plecat cu autoturismul din București și intenționau să meargă în drumeție spre Vârful Omu.

Din cauza ninsorii, a vântului puternic și vizibilității scăzute, turiștii au fost nevoiți să abandoneze traseul și să se întoarcă la Piatra Arsă, unde și-au găsit mașina înzăpezită.

Fiind echipați pentru condiții de iarnă, jandarmii i-au însoțit aproximativ 1,5 km, până la mașina de serviciu. Ulterior, aceștia au fost transportați în condiții de siguranță până la cabana Dichiu. Totodată, autovehiculul rămas înzăpezit a fost deblocat cu sprijinul angajaților de la societatea Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița, iar turiștii și-au continuat deplasarea spre București.

(sursa – Jandarmeria Dâmbovița)

Categories
LIVE