Le Manoir deschide un nou restaurant cu Chef Daniel Pălici! - TV Online RipostaPeNet
Le Manoir deschide un nou restaurant cu Chef Daniel Pălici!

Le Manoir deschide un nou restaurant cu Chef Daniel Pălici!

TV Online Niciun comentariu

Grupul Le Manoir deschide un nou restaurant cu o bucătărie creativă condusă de

Chef Daniel Pălici

După mai multe proiecte împreună și colaborări de succes, grupul Le Manoir, alături
de chef Daniel Pălici dau naștere unui nou concept de bucătărie creativă aflat chiar
în inima Bucureștilor, în imediata apropiere a Ateneului Român. Localizat pe strada
Episcopiei nr. 3, Restaurantul Epicurian invită iubitorii de gastronomie, începând de
vineri, 15 martie, într-o lume ludică, unde simțurile sunt surprinse de asocierile
inedite de ingrediente, texturi și culori și unde fiecare masă devine un prilej de
sărbătoare menit să trezească amintiri frumoase și să insufle oaspeților o stare de
reverie.
Daniel Pălici și-a început cariera în bucătărie în anul 2014, după ce a practicat
baschet la nivel profesionist. Urmând un curs de bucătar în Brașov unde a luat
contact cu preparatele sofisticate și cu lumea fină a gastronomiei, acesta s-a făcut
treptat remarcat în restaurantele în care a lucrat, inclusiv într-un alt proiect culinar al
grupului Le Manoir precum și în propriul proiect de ospitalitate, restaurantul Grai –
unde a avut oportunitatea de a-și exprima talentul și personalitatea în arta culinară.
Stilul său modern și inovativ i-a adus în anul 2018 nominalizarea pentru Premiul
’’Marii Bucătari de mâine’’ din cadrul Galei celebrului ghid internațional Gault &
Millau.
”Îmi doresc să scot în evidență esența ingredientelor, combinându-le în mod
neașteptat și punându-le în valoare prin tehnici experimentale, creative și moderne.
Gustul și esteticul sunt pilonii principali în viziunea mea gastronomică. Am crescut cu
mâncare modestă, dar bună, iar tot ce gătesc e suma amintirilor și a cercetărilor
mele.” spune chef Daniel Pălici.
Inspirat de abundența naturii și de frumusețea domeniului Carpathian Estate Măgura,
aflat de asemenea în portofoliul Le Manoir, meniul noului restaurant promite să
surprindă pasionații de gastronomie cu preparate inedite create din ingrediente
locale, de sezon și să ofere o experiență de degustare unică în România; o poveste
autentică, exprimată cu pasiune și măiestrie, Epicurian reprezentând extensia urbană
a cadrului idilic, bucolic de care se bucură cei ce ajung la Carpathian Estate.
“Pe lângă gusturi speciale și arome surprinzătoare, ne străduim să aducem în fiecare
detaliu al experienței gastronomice Epicurian spiritul creativ al poporului român și
respectul nostru față de mediul înconjurător. Ne angajăm să păstrăm frumusețea și
delicatețea naturii în tot ceea ce facem și să aducem în cadrul urban o parte din
ecosistemul pur și profund autentic al peisajelor deluroase de la Carpathian Estate,
prin abordarea originală, modernă și echilibrată a lui Daniel.” declară Cristian Preotu,
fondator Le Manoir.

Meniul de vinuri va fi unul complex, numărând o selecție din cele mai bune vinuri
românești, precum și etichete deosebite de la producători importanți din Franța și
Italia, cu care Le Manoir a dezvoltat o relație apropiată în cele două decenii de
activitate.
Restaurantul Epicurian va avea o capacitate totală de 28 de persoane și va fi deschis
de Marți până Sâmbătă, pentru prânz și cină, în intervalele 12:00 – 15:00 și 18:00 –
22:00, oferind atât opțiunea de meniu à la carte, cât și cea de meniu de degustare cu
pairing de vinuri.
“Daniel creează preparate fine dining extrem de gustoase. Am construit în acești
douăzeci de ani în cadrul Clubului Le Manoir o comunitate de oameni care apreciază
gastronomia fină și eleganța artei de a trăi frumos. Iar restaurantul Epicurian
completează componenta de ospitalitate a companiei noastre, cu preparate fine
dining extrem de gustoase create de Daniel din ingrediente sezoniere și locale, în
măsura în care acest lucru este posibil. Materia prima care nu provine din grădinile
noastre de la Măgura, este de la producători cu care avem o relație directă.” adaugă
Cristian Preotu.
Cu o gamă impresionantă de produse de la cele mai renumite branduri din lume
precum Bollinger, Delamotte, Salon, Bruno Paillard, Henri Giraud, Joseph Drouhin,
Petrus, Penfolds, Graham’s, vinuri de Porto, precum și mărci celebre de delicatese
Bordier, Cinco Jotas, Joselito, Comtesse du Barry, Chocolatier Michel Cluizel,
Maxim’s de Paris și multe altele, Grupul Le Manoir este un reper al rafinamentului și
al bunului gust în peisajul business-ului românesc, prin magazinele de gastronomie
fină și vinuri de colecție Comtesse du Barry și Le MANOIR Gourmet Market. Pe lângă
acestea, Grupul Le Manoir deține primul restaurant Relais & Châteaux din Europa de
Est, Le Bistrot Français, un loc de referință pe harta gastronomică a Bucureștilor și
este reprezentantul oficial în România al companiei Eurocave, producător francez
specializat în manufacturarea vitrinelor frigorifice de lux, pentru vin.
În contextul extinderii portofoliului cu noul restaurant și cu un nou magazin concept
Comtesse du Barry în zona Dorobanți, dar și al maturizării spațiului de retail
gastronomic Le Manoir Gourmet Market, deschis în 2023, precum și al creșterii ratei
de ocupare a Carpathian Estate, Le Manoir estimează o rată de creștere a cifrei de
afaceri, la nivel de grup, de circa 20%, cu încasări anuale totale ce vor depăși zece
milioane de euro. Investițiile în noile proiecte se vor ridica la aproximativ cinci sute
de mii de euro și vor implica și crearea a 10-12 noi locuri de muncă.

Categories
LIVE
Video recente
Video recente
Seminar la Biblioteca Județeană IH Rădulescu Dâmbovița Târgoviște!
TV Online 22 aprilie 2024
Strop de bucurie! Magazinul SportTop din Târgoviște, alături de Campania Îmbracă un Copil cu Haine noi de Sfintele Paști!
TV Online 21 aprilie 2024
Claudia Gilia, Prefectul Județului Dâmbovița, la expoziția de fotografie Woman Eyes!
TV Online 21 aprilie 2024
BeTube Recent Posts
BeTube Recent Posts
Seminar la Biblioteca Județeană IH Rădulescu Dâmbovița Târgoviște!
TV Online 22 aprilie 2024
Strop de bucurie! Magazinul SportTop din Târgoviște, alături de Campania Îmbracă un Copil cu Haine noi de Sfintele Paști!
TV Online 21 aprilie 2024
Claudia Gilia, Prefectul Județului Dâmbovița, la expoziția de fotografie Woman Eyes!
TV Online 21 aprilie 2024