Le Manoir găzduiește o cină gastronomică de excepție dedicată vinurilor Chapoutier,
producătorul cu cele mai multe ratinguri de 100 de puncte oferite de Robert Parker!
Pentru pasionații de oenologie, sistemul de punctaj creat de celebrul critic de vinuri Robert
Parker prin platforma sa, Wine Advocate, reprezintă un reper incontestabil în alegerea
următoarei sticle de vin, iar punctele, o garanție a calității desăvârșite, a potențialului de
învechire, a valorii actuale și viitoare ale referințelor achiziționate.
În exclusivitate, Le Manoir prezintă remarcabilele vinuri M. Chapoutier publicului din
România, invitându-l într-o călătorie a gustului în prestigioasa regiune viticolă Côtes du
Rhône. Localizată în sud-estul Franței, această regiune este una dintre cele mai vechi zone
viticole din lume, fiind recunoscută internațional în special pentru apelația Châteauneuf-du-
Pape.
Ultimul dintr-o serie de evenimente importante, precum întâlnirea delegației de Chefi Relais
& Châteaux pe 9 iunie și Masterclass-ul cu vinurile Chapoutier pe 10 iunie – ce vor avea loc
în regim de circuit închis, cina gastronomică va fi organizată în cadrul restaurantului Le
Bistrot Français, în data de 11 iunie de la orele 19:00 și este deschisă publicului larg.
Cei interesați de vinuri și gastronomie se vor putea bucura de o asociere inedită între cele
șase preparate propuse spre degustare de către Chef Sorin Miftode și o selecție de vinuri
fine de la domeniul M. Chapoutier, cea mai premiată cramă din lume cu 100 de puncte
oferite de celebrul critic Robert Parker, în schimbul sumei de €195 de persoană.
“Primul eveniment pe care l-am organizat împreună cu criticul Robert Parker a avut loc în
perioada pandemiei, online, fiind unul dintre primele evenimente de acest gen ale acestuia.
Atunci am avut peste 70 de participanți care au plătit câte $350 fiecare pentru a fi prezenți.
De această dată, am vrut să oferim clienților Le Manoir și publicului din București
oportunitatea de a degusta aceste vinuri excepționale, ce au primit 100 de puncte de la
Robert Parker (Wine Advocate), în cadrul unui eveniment fizic și în asociere cu meniul creat
de echipa Relais & Châteaux Le Bistrot Français” spune Cristian Preotu, fondatorul grupului
Le Manoir.
Printre referințele de vinuri propuse spre degustare se numără Ermitage Le Méal 2012 (99
puncte), Ermitage L’Ermite 2010 (100 puncte) și Châteauneuf-du-Pape Barbe Rac 2016 (96
puncte).
„Să lăsăm solul să vorbească, să exprime terroir-ul și recolta sa!”
Unic, neconvențional, curios, Michel Chapoutier, actualul proprietar al domeniului este un
iubitor de vin și de viață. Atât în viața de zi cu zi, cât și în afacerile sale, Chaupoutier pune
pe primul loc asocierea unică între pământ, talent și caracter, scopul suprem fiind acela de a
explora în permanență noi perspective în arta vinificației.
Motto-ul întregii activități este Fac et Spera – Fă și speră, o caracteristică ce reflectă atât
modestia cât și îndrăzneala necesare în consolidarea succesului în lumea fascinantă a
vinurilor.
De peste zece ani, Le Manoir este importator exclusiv al vinurilor M. Chapoutier, acestea
putând fi achiziționate din magazinele Comtesse du Barry și Le Manoir Gourmet Market, sau
online, pe site-ul companiei, www.lemanoir.ro.
“Căutăm în permanență excelența, cu scopul de a face disponibile publicului român vinuri și
produse gastronomice de cea mai înaltă calitate, de la producători de mare prestigiu. Era
natural ca Chapoutier să se numere printre mărcile pe care le importăm”, adaugă Cristian
Preotu.
Printre vinurile M. Chapoutier care au primit punctajele maxime din partea lui Robert Parker
(100 de puncte) sunt: Ermitage le Méal (2009, 2017), Ermitage le Méal Blanc (2010, 2013,
2015), Ermitage l’Ermite (1996, 2003, 2010, 2012, 2015, 2017, 2019), Ermitage l’Ermite
Blanc (1999, 2000, 2003, 2004, 2006, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2017,
2019), Ermitage le Pavillon (1989, 1990, 1991, 1995, 2003, 2005, 2009, 2010, 2011, 2012,
2016, 2020), Ermitage de l’Orée (2000, 2009, 2010, 2013) și lista nu se oprește aici.
Procesul prin care se oferă aceste puncte este unul minuțios și de lungă durată – vinurile din
același an sunt degustate de mai multe ori, la intervale de timp diferite, pentru a se asigura
că potențialul acestora a fost atins, sau este în continuă evoluție și tocmai de aceea rating-
urile sunt atât de căutate și apreciate.
Le Manoir a creat în cei douăzeci de ani de activitate un univers al rafinamentului și al
bunului gust în peisajul business-ului românesc, prin magazinele de gastronomie fină și
vinuri de colecție Comtesse du Barry și Le Manoir Gourmet Market, importând cele mai bune
mărci printre care Petrus, Château Margaux, Champagne Salon, Caviar House & Prunier,
somonul Balik și multe altele.
Grupul Le Manoir deține și primul restaurant Relais & Châteaux din Europa de Est, Le
Bistrot Français, un loc de referință pe harta gastronomică a Bucureștilor, dar și lodge-ul de
lux Carpathian Estate, în județul Buzău. Le Manoir este de asemenea reprezentantul oficial
în România al companiei Eurocave, producător francez specializat în manufacturarea
vitrinelor frigorifice pentru vin din segmentul premium.
În contextul extinderii portofoliului cu un nou magazin concept Comtesse du Barry în zona
Dorobanți, dar și al maturizării spațiului de retail gastronomic Le Manoir Gourmet Market,
deschis în 2023, Le Manoir estimează o cifră de afaceri ce va depăși zece milioane de euro
în anul 2024.
Pentru mai multe detalii vă stăm la dispoziție pe adresa office@lemanoir.ro.