Nicolae Ciucă, liderul PNL! Cadrele didactice merită tot respectul nostru! - TV Online RipostaPeNet
Nicolae Ciucă, liderul PNL! Cadrele didactice merită tot respectul nostru!

Nicolae Ciucă, liderul PNL! Cadrele didactice merită tot respectul nostru!

TV Online Niciun comentariu

„Astăzi, la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj, am văzut un frumos proiect de învățământ dual care mă face încrezător în viitorul educațional al României. Cu o istorie de 10 ani și peste 15.000 de absolvenți, inclusiv în învățământul profesional clasic, în întreg județul Alba, acest proiect – care îmbină teoria cu practica și tradiția cu inovația – arată că, atunci când autoritățile locale și mediul de afaceri își unesc forțele, rezultatul final poate fi excepțional.

În această dimineață, am vizitat și centrul de practică al firmei Bosch, unde mi-a fost prezentat întregul proces al programului de pregătire în sistem dual profesional. Aici, elevii învață nu doar meserie, ci și despre libertatea de a-și alege propriul drum în viață, la final putând să opteze dacă își continuă studiile sau merg în câmpul muncii. Felicit pentru acest proiect cadrele didactice, compania Bosch, dar și autoritățile locale liberale: primar, președinte de CJ, care au înțeles importanța promovării învățământului dual.

I-am încurajat pe elevi să valorifice această oportunitate și să acumuleze cât mai multe cunoștințe, abilități și experiențe, pentru că România nu se poate dezvolta fără specialiști, fără oameni bine instruiți și tineri care știu o meserie.

De asemenea, cadrele didactice merită tot respectul nostru pentru truda și rolul esențial în formarea noilor generații. Urez mult succes în noul an școlar tuturor elevilor și profesorilor din întreaga țară! Vă doresc să fiți tot mai buni în ceea ce faceți!”, președintele PNL, președintele Senatului, Nicolae Ionel Ciucă.

(sursa – PNL)

Categories
LIVE