Nicolae Ciucă, liderul PNL! Iuliu Maniu a fost un adevărat exemplu de verticalitate! - TV Online RipostaPeNet
Nicolae Ciucă, liderul PNL! Iuliu Maniu a fost un adevărat exemplu de verticalitate!

Nicolae Ciucă, liderul PNL! Iuliu Maniu a fost un adevărat exemplu de verticalitate!

TV Online Niciun comentariu

.„Iuliu Maniu a fost un adevărat exemplu de verticalitate și angajament democratic și a luptat neîncetat pentru drepturile românilor și pentru libertate. La Bădăcin, în județul Sălaj, memoria sa este păstrată cu sfințenie. Îl felicit pe părintele paroh Cristian Borz și pe fiica sa pentru efortul admirabil de salvare și restaurare a Casei Memoriale, care a devenit chiar loc de pelerinaj pentru români.

La 150 ani de la nașterea sa și la 70 de ani de la trecerea sa la cele veșnice, sărbătorim <<Anul Iuliu Maniu>>, o inițiativă promovată de PNL și adoptată de Parlament.

Iuliu Maniu s-a dedicat total cauzei naționale. Dar asta nu l-a împins spre izolarea țării ori spre șovinism. Dimpotrivă, patriotul Iuliu Maniu a pledat cauza unității europene, trasând un proiect continental de uniune economică, cu decenii înainte de apariția Uniunii Europene și a schițat o comunitate regională cu rol de apărare împotriva pericolului comunist venit dinspre URSS.

În ciuda rivalității lor politice, Iuliu Maniu și Dinu Brătianu au acționat împreună în momentele de cumpănă ale țării. Au fost alături în rezistența națiunii române în timpul ocupației sovietice și ambii și-au găsit sfârșitul în temnițele comuniste de la Sighet. Torționarii i-au scris lui Iuliu Maniu pe certificatul de deces: <<fără ocupație>>. Noi avem datoria să spunem tuturor: ocupația lui Iuliu Maniu a fost România!”, președintele Senatului, președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă.

(sursa- PNL)

Categories
LIVE