Partidul Național Liberal! Clădirea în care a funcționat închisoarea Pitești, devenită monument istoric! - TV Online RipostaPeNet
Partidul Național Liberal! Clădirea în care a funcționat închisoarea Pitești, devenită monument istoric!

Partidul Național Liberal! Clădirea în care a funcționat închisoarea Pitești, devenită monument istoric!

TV Online Niciun comentariu

Clădirea în care a funcționat închisoarea Pitești devine monument istoric. Povestea Experimentului Pitești contribuie la cinstirea victimelor și a curajului celor care au luptat împotriva nedreptăților regimului impus de Moscova. De asemenea, recunoașterea acestei închisori drept monument istoric îi reconfirmă poziția ca simbol al luptei împotriva opresiunii comuniste în România și pentru apărarea libertăților individuale și a valorilor democratice.

Prin ordin al ministrului Culturii, clădirea fostei închisori este inclusă pe Lista Monumentelor Istorice și i se conferă regimul de monument istoric de grupă A. Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat: ”Închisoarea de la Pitești este o amintire dureroasă, dar și o mărturie a forței spiritului uman de a rezista și de a se opune opresiunii. Clasarea Penitenciarului Pitești este un moment deosebit de important în încercarea de a conștientiza și recupera istoria recentă a României”.

Închisoarea de la Pitești se alătură altor memoriale ale represiunii comuniste transformate în muzee, precum cel de la Râmnicu Sărat și cel de la Sighet, în care a murit Constantin I. C. Brătianu, președintele PNL la momentul instaurării dictaturii comuniste.

(sursa – PNL)

Categories
LIVE