Partidul Social Democrat! Proiect devenit Lege : Cazier judiciar pe hârtie la Frontieră – Eliminat! - TV Online RipostaPeNet
Partidul Social Democrat! Proiect devenit Lege : Cazier judiciar pe hârtie la Frontieră – Eliminat!

Partidul Social Democrat! Proiect devenit Lege : Cazier judiciar pe hârtie la Frontieră – Eliminat!

TV Online Niciun comentariu

„Veste bună! Proiectul legislativ pe care l-am inițiat, privind modificarea legii care reglementează regimul liberei circulaţii în străinătate, a fost promulgat de Președintele României.

Asta înseamnă mai puțină birocrație și mai puțin stres pentru părinți și mai multă siguranță pentru minorii care trec granița. Înainte, o călătorie peste hotare implica prezentarea la graniță, de către însoțitorul minorului, a certificatului de cazier judiciar în format fizic, pe hârtie, emis cu cel mult 6 luni înainte.

Conform legii inițiate de mine, intrată in vigoare săptămâna aceasta, obligația verificării informațiilor din cazierul judiciar va fi preluată de către Poliția de Frontieră. Aceasta va avea acces permanent la Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar (ROCRIS).

Se elimină birocrația inutilă, iar siguranța minorilor care trec frontierele este semnificativ sporită.

Mai precis, un certificat de cazier judiciar emis cu cel mult 6 luni înainte de călătorie, nu garanta că însoțitorul nu comisese infracțiuni în perioada de timp de la emiterea acestuia până la momentul trecerii frontierei.

Acum poliția de frontieră va putea verifica informația chiar la punctul de frontieră, pe computerele din dotare.

#RomâniaDeCalitate

Senatorul #PSD Claudiu Mureșan

(sursa – PSD)

Categories
LIVE