Poliția Dâmbovița! Acțiune pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică! - TV Online RipostaPeNet
Poliția Dâmbovița! Acțiune pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică!

Poliția Dâmbovița! Acțiune pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică!

TV Online Niciun comentariu

La sfârșit de săptămână, polițiștii dâmbovițeni intensifică activitățile, desfășurate pe raza întregului județ, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranță publică

La data de 20 octombrie a.c., în intervalul orar 14:00-20:00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au participat la o acțiune, organizată pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională și penală, reducerea riscului rutier, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Polițiștii au constatat trei infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, au aplicat 220 de sancțiuni contravenționale, au retras 17 certificate de înmatriculare, 4 plăcuțe cu număr de înmatriculare, 2 autorizații taxi/rent a car și au dispus suspendarea dreptului de utilizare în cazul unui vehicul.

Cele mai multe sancțiuni contravenționale, 205, au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G 195/2002.

Din totalul acestora, 47 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză, 48 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță, 5 pentru utilizarea telefonului mobil fără sistem de tip “mâini libere”, 5 pentru depășiri neregulamentare, 23 pentru abaterile bicicliștilor și 43 pentru alte sancțiuni.

Alte 5 sancțiuni au fost aplicate la Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere și 3 la Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie.

În plus, polițiștii au reținut 20 de permise de conducere, dintre care 3 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, 5 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire, 2 pentru consumul de alcool la volan, unul pentru neacordare prioritate vehicule, unul pentru conducere agresivă și 5 pentru neacordare prioritate de trecere pietoni.

Exemple:

În după-amiaza zilei de ieri, 20 octombrie, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Răcari au depistat un bărbat de 68 de ani, din comuna Uliești, în timp ce ar fi condus un autoturism, în localitatea Jugureni, pe drumul comunal 77, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, acesta prezentând un rezultat cu o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, pe drumul național 61, în comuna Petrești, polițiștii au surprins un alt bărbat de 31 de ani, din Greci, în timp ce ar fi condus un tractor având un permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul.

În cauză, în ambele situații, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Depistat în timp ce ar fi condus un autoturism, deși ar fi consumat alcool

La data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 22:36, polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru au depistat, în localitatea Odaia Turcului, pe drumul comunal 70, un bărbat de 41 de ani, din Mătăsaru, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența alcoolului.

În urma testării efectuate, bărbatul a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Categories
LIVE