Poliția Dâmbovița! Acțiune pentru creșterea siguranței pe drumurile publice! - TV Online RipostaPeNet
Poliția Dâmbovița! Acțiune pentru creșterea siguranței pe drumurile publice!

Poliția Dâmbovița! Acțiune pentru creșterea siguranței pe drumurile publice!

TV Online Niciun comentariu

Acțiune pentru creșterea siguranței pe drumurile publice

La data de 31 august a.c., în intervalul orar 16:00 – 20:00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice.

În urma controalelor din trafic, polițiștii au aplicat 110 sancțiuni contravenționale pentru neregulile descoperite, cele mai multe dintre acestea, 46, fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară polițiștii au retras 5 certificate de înmatriculare și au reținut 7 permise de conducere, dintre care 4 pentru viteză excesivă, 2 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și unul pentru neacordare prioritate vehicule.

Totodată, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și un dosar penal pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Exemplu:

În după-amiaza zilei de 31 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au surprins, la intersecția Calea Ialomiței cu str. Magrini din Târgoviște, un tânăr de 26 de ani, din Răzvad, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși ar fi consumat substanțe psihoactive.

Din testele preliminare efectuate, conducătorul auto a prezentat un rezultat pozitiv pentru consumul unor substanțe interzise, fiindu-i recoltate probe biologice la o unitate medicală.

De asemenea, în autoturismul oprit în trafic pentru control, polițiștii au mai identificat un pasager, respectiv un alt tânăr de 21 de ani, din Târgoviște, asupra acestuia fiind descoperit un grinder și materie vegetală susceptibilă a avea efecte psihoactive.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și un dosar penal pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

·

Depistat la volanul unui autoturism, deși avea anulat permisul de conducere

La data de 31 august a.c., în jurul orei 07:45, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, pe strada Silviu Stănculescu din Târgoviște, un bărbat de 46 de ani, din localitate, în timp ce ar fi condus un autoturism având permisul de conducere anulat.

Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul i-ar fi fost încredințat bărbatului de către o femeie de 43 de ani.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat și încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în art. 335 alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.

Categories
LIVE