Poliția Dâmbovița! Activități pentru siguranța cetățenilor! - TV Online RipostaPeNet
Poliția Dâmbovița! Activități pentru siguranța cetățenilor!

Poliția Dâmbovița! Activități pentru siguranța cetățenilor!

TV Online Niciun comentariu

Activități pentru siguranța cetățenilor

La data de 8 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost la datorie și au continuat să acționeze pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică.

Acțivitățile au avut ca scop prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

Astfel, au fost legitimate 325 de persoane, controlate 224 de autovehicule și testați peste 90 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

De asemenea, în această perioadă, polițiștii au intervenit la 28 de evenimente, dintre care 22 au fost sesizate prin SNUAU 112.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 108 sancțiuni contravenționale, în valoare de 42.255 de lei.

Totodată, ca măsura complementară, polițiștii au reținut 30 de permise de conducere (11 pentru viteză excesivă și 4 pentru consumul de alcool) și au retras 6 certificate de înmatriculare.

Polițiștii, în colaborare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, vor continua activitățile circumscrise ordinii și siguranței publice.

Cercetați pentru comiterea unor infracțiuni la regimul rutier

La data de 8 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au oprit pentru control, în localitatea Butimanu, pe drumul comunal 159, un moped electric condus de un bărbat de 54 de ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere.

De asemenea, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Moreni au depistat, pe drumul național 72, un bărbat de 53 de ani, din I.L. Caragiale, în timp ce ar fi condus un autoturism fără a deține permis de conducere.

În plus, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au surprins, pe drumul național 7, în localitatea Crângurile, un bărbat de 53 de ani, din comuna Leordeni, în timp ce ar fi condus o autoutilitară, deși s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în cursul serii trecute, polițiștii de la Formațiunea Rutieră Titu au oprit pentru control, pe raza orașului, un autoturism condus de un bărbat din Titu.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicat un rezultat cu o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi conducători auto au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice.

În cauză, în toate situațiile, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

  • Mandate de executare a unor pedepse privative de libertate, puse în aplicare de polițiști

La data de 8 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate emis de Tribunalul Dâmbovița, pe numele unui bărbat de 24 de ani, din Gorgota.

Cel în cauză a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

Totodată, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Moreni au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate emis de Judecătoria Vălenii de Munte, pe numele unui bărbat de 26 de ani, din I.L. Caragiale.

Acesta a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au pus în aplicare un alt mandat de executare a unei pedepse privative de libertate emis pe numele unui bărbat de 44 de ani, din Târgoviște, condamnat la 2 ani de închisoare.

Aceștia au fost depuși în Penitenciarul Mărgineni.

  • Sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor din domeniul silvic

La data de 8 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Băleni au oprit în trafic, în localitatea Băleni Sârbi, un ansamblu de vehicule rutier condus de un bărbat de 35 de ani, din județul Suceava, în timp ce ar fi transportat material lemnos (cherestea), în volum de 44,293 mc, conform avizului de însoțire.

Ulterior, în urma verificărilor și măsurătorilor efectuate, împreună cu un reprezentant de la ocolul silvic, s-a constata că în autovehicul se afla material lemnos în volum de 49,91 mc.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă pentru nerespectarea prevederilor art. 19 alin. (2) lit. b pct. 2 din Legea nr. 171/2010, iar cantitatea de 5,619 mc de material lemnos a fost indisponibilizată.

Categories
LIVE