Pompierii dâmbovițeni, intervenții la aproape 90 de evenimente în 7 zile! - TV Online RipostaPeNet
Pompierii dâmbovițeni, intervenții la aproape 90 de evenimente în 7 zile!

Pompierii dâmbovițeni, intervenții la aproape 90 de evenimente în 7 zile!

TV Online Niciun comentariu

BULETIN INFORMATIV

Misiuni ale pompierilor dâmbovițeni în perioada 08 – 15.08.2022

În perioada 8– 15august a.c., echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au acționat la 86 evenimente: 8 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.),20incendii de vegetație uscată,12 acţiuni la accidente rutiere,17 acţiuni pentru asistența persoanelor aflate în dificultate, 7misiunipentru evacuarea apei din gospodăriile cetățenilor şi 22acţiuni la alte situaţii de urgenţă (degajări de copaci, salvări de animale, îndepărtare elemente instabile de construcțieetc.). De asemenea, echipajele SMURD au fost solicitate şi au intervenit la 224 cazuri medicale.

Totodată, echipajele din cadrul subunităților de intervenție au executat 24 misiuni de recunoaștereîn localități din raioanele de intervenție, precum și 38 acțiuni de verificare la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Dâmbovița.

Pompierii dâmbovițeni desfășoară misiuni de sprijin în tabăra mobilă instalată la Rădăuți, precum și în localitatea Huși, unde 18 subofițeri lucrează în sistem integrat alături de autoritățile locale, societatea civilă și mediul privat pentru a veni în sprijinul persoanelor care vin din zona de conflict și au nevoie de ajutor.

Cu scopul de a conștientiza populația asupra riscurilor la care este expusă prin incendierea vegetației uscate de pe terenurile arabile și pajiștile permanente, în săptămâna anterioară au fost realizate 67 acțiuni de informare preventivă în localitățile din raioanele de intervenție pentru prevenirea incendiilor de vegetație uscată.

Întreaga săptămână, județul Dâmbovița s-a aflat sub influența fenomenelor meteorologice periculoase pentru instabilitate atmosferică.Pompierii dâmbovițeni au răspuns prompt la toate solicitările venite pe numărul de urgență 112pentru salvarea vieții și a bunurilor materiale.

Pompierii dâmbovițeni au intervenit pe final de săptămână pentru evacuarea apei din 7 gospodării în comunele I.L.Caragiale(2), Cojasca(4) și Băleni(1). Din fericire nu au fost înregistrate victime iar în majoritatea cazurilor apa s-a acumulat doar în curți. În două dintre situații s-a impus evacuarea apei din casă și dintr-un beci.

COMPARTIMENT

INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Categories
ACTUAL