Pr. Dr. Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei! Riposta la senatorul Dragoș Popescu! - TV Online RipostaPeNet
Pr. Dr. Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei! Riposta la senatorul Dragoș Popescu!

Pr. Dr. Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei! Riposta la senatorul Dragoș Popescu!

TV Online Niciun comentariu

INFORMAȚII NEVERIFICATE ȘI MINCINOASE SUNT ADUSE ÎN SPAȚIUL PUBLIC DE UN SENATOR CARE CONSTANT ATACĂ BISERICA

Fără să mai fim surprinși, am observat că domnul senator Dragoș Popescu a postat pe facebook, astăzi, 28 noiembrie 2023, un atac denigrator, fals, mincinos și calomniator la adresa Bisericii, cu referire la o așa numită ”discuție cu un preot”.

Având în vedere faptul că domnul senator menționează că ”discuția” a avut loc cu un preot care astăzi este judecat de Consistoriul bisericesc al Arhiepiscopiei Târgoviștei, am intuit că este vorba despre Pr. Lixandru Niculaie, de la Parohia Românești, care a săvârșit mai multe abateri, de-a lungul timpului, fiind cercetat pentru fapte prevăzute de articolele: 7, 18, 25, 28, 30, 34 și 35 din Regulamentul Autorităților Canonice Disciplinare și al Instanțelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române.

Din nefericire, constatăm din nou faptul că domnul senator și-a făcut un obicei din a ataca Biserica fără a verifica așa zisele informații ”primite” de la preotul

Lixandru Niculaie, printr-un simplu telefon pe care-l putea da unui reprezentant al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Extrem de grav este că domnul senator Dragoș Popescu minte că ar avea informațiile de la preotul Lixandru Niculaie, întrucât acesta a afirmat, tot astăzi, 28 noiembrie 2023, în fața Consistoriului bisericesc, că nu îl cunoaște, că nu a discutat vreodată cu acesta și că nimeni, niciodată, nu i-a cerut vreo sumă de bani.

Cu privire la difuzarea știrilor bisericești în mediul on-line, reamintesc faptul că acesta reprezintă un câmp misionar pentru Biserică, alături de spațiul fizic, pentru că este des folosit în contemporaneitate, pentru că Biserica nu este străină de niciun

mijloc tehnic de comunicație modern, dar și pentru a avea ocazia de a-și îndeplini în mod optim misiunea sa pastorală, mai cu seamă că sunt destui cei care o atacă pe nedrept pe facebook și nu numai.

Așadar, îl sfătuiesc pe domnul senator Dragoș Popescu să fie mai înțelept și să verifice înainte toate așa zisele informații pe care le-ar primi, pentru a nu se mai face de râs în fața opiniei publice, mințind, cu scopul clar de a ataca Biserica noastră strămoșească!

(Pr. Dr. Ionuț Ghibanu – Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei)

Categories
LIVE