Pr. Dr. Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei! Să ne trăiți întru mulți și fericiți ani, Înaltpreasfinția Voastră! - TV Online RipostaPeNet
Pr. Dr. Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei! Să ne trăiți întru mulți și fericiți ani, Înaltpreasfinția Voastră!

Pr. Dr. Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei! Să ne trăiți întru mulți și fericiți ani, Înaltpreasfinția Voastră!

TV Online Niciun comentariu

Istorie, cu ”degetul lui Dumnezeu”, la Târgoviște!

Atunci când vorbim despre oameni, cel mai bine este să lăsăm faptele să vorbească, pentru că ele zidesc întotdeauna realitatea autentică.

La Târgoviște, de 24 de ani, 26 decembrie, an de an, ne aduce aminte de întronizarea Înaltpreasfințitului Părinte Nifon, aici, în vechea Cetate de Scaun voievodală.

Și, faptele sunt grăitoare, fiindcă este: cel mai respectat mediator social al comunității noastre locale, cel mai înalt reper moral și spiritual, cel mai cunoscut nume asociat cu Târgoviște, dar și cu Dâmbovița, pe toate meridianele lumii, reprezentatul diplomatic eclezial cel mai respectat al Ortodoxiei românești și mondiale.

Face istorie prin numeroasele biserici noi construite și altele, istorice, reabilitate, prin faptul că peste două treimi din clericii de aici au fost hirotoniți de Înaltpreasfinția Sa, prin valoroasele volume tipărite în fiecare an, prin retipărirea jubiliară a operei Ieromonahului Macarie la jumătate de mileniu de la apariția lor, prin implicarea în organizarea vizitelor în România a doi Papi (Ioan Paul al II-lea, în anul 1999 și Francisc, în anul 2019), prin faptul că este cel mai cunoscut interlocutor ortodox din cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor, dar și prin aprecierea de care s-a bucurat de-a lungul timpului, prin intermediul a numeroase premii și distincții.

Arhiepiscop și Mitropolit, Exarh patriarhal, Profesor de Teologie și Decan al Facultății de Teologie din Târgoviște pentru o perioadă îndelungată, președinte pentru multă vreme al Societății Naționale de Cruce Roșie, autor al multor studii și articole, dar și al numeroase volume, este, simplu, un PĂRINTE, căruia îi voi fi recunoscător mereu pentru tot ce a făcut pentru mine, dar și pentru semeni.

Astăzi este acel moment în care suntem mai mult decât oricând mândri de Ierarhul nostru și Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că ni l-a dăruit, nouă, orașului și lumii.

Să ne trăiți întru mulți și fericiți ani, Înltpreasfinția Voastră!

(Pr. Dr. Ionuț Ghibanu – Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei)

Categories
LIVE