Pr. Dr. Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei! Vivat, Crescat, Floreat! - TV Online RipostaPeNet
Pr. Dr. Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei! Vivat, Crescat, Floreat!

Pr. Dr. Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei! Vivat, Crescat, Floreat!

TV Online Niciun comentariu

Astăzi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, am participat la deschiderea noului an universitar la Facultatea de Teologie și Științele Educației, dar și la Universitatea „Valahia” din Târgoviște.

Cu această ocazie am transmis mesajul de binecuvântare al Ierarhului nostru:

„Universitatea reprezintă, prin excelență, spațiul libertății și al adevărului, dar și locul aprofundării științei, al educației și al culturii, unde înțelepciunea înaintașilor este aprofundată în mod creator pentru a susține evoluția firească a societății noastre spre mai bine, mai frumos și mai folositor.

Alături de Universitate, Biserica susține aspirațiile firești și nobile ale ființei umane, mai ales cunoașterea, ca binecuvântat dar dumnezeiesc și fundament al libertății, al dreptății și al adevărului.

Cunoașterea este darul magnific pe care Dumnezeu ni l-a oferit pentru a ne împlini propria vocație și pentru a înainta pe calea desăvârșirii, sculptând în existența noastră chipul dumnezieștii înțelepciuni spre luminarea istoriei și al vieților noastre.

Doresc să apreciez în mod deosebit importanța pe care Universitatea Valahia din Târgoviște o are, atât pe plan local, cât și național, dar și faptul că susține aspirațiile legitime de dezvoltare și de prosperitate ale comunității noastre, oferind educație de calitate și oameni bine pregătiți care să ducă mai departe valorile noastre creștine, românești și europene.

Numai prin educație, știință, cultură și spiritualitate vom putea lumina întunericul ce adesea tinde se copleșească lumea noastră și încearcă a-i răpi speranța, mai cu seamă în aceste vremuri în care neopăgânismul, ateismul, materialismul, războiul, problemele climaterice, sărăcia, ori masiva migrație încearcă temeliile speranței noastre.

De aceea, cu toții avem datoria de susține educația pentru că ea ne oferă unica șansă reală de a duce mai departe valorile civilizației noastre, fundamental creștină, ce are ca piloni principal, cunoașterea, credința și înțelepciunea înaintașilor noștri, tezaurizată în spațiul culturii.”

VIVAT, CRESCAT, FLOREAT!

(Pr. Dr. Ionuț Ghibanu – Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei)

Categories
LIVE