Premierul Marcel Ciolacu, Președinte PSD! Mesaj de Ziua Europei! - TV Online RipostaPeNet
Premierul Marcel Ciolacu, Președinte PSD! Mesaj de Ziua Europei!

Premierul Marcel Ciolacu, Președinte PSD! Mesaj de Ziua Europei!

TV Online Niciun comentariu

„Prin aderarea la Uniunea Europeană, România și-a întărit independența și și-a câștigat stabilitatea și siguranța necesare pentru a se dezvolta și asigura românilor șansa unui viitor mai bun.

Drumul spre integrarea europeană nu a fost ușor, însă după 17 ani de la aderare, țara noastră reușește în sfârșit să se comporte cu maturitate și să profite de oportunitățile europene.

Rata de absorbție de peste 97% din fondurile destinate politicii de coeziune pentru perioada de finanțare care tocmai s-a încheiat demonstrează că am reușit să utilizăm oportunitățile europene pentru a dezvolta infrastructura și a avea servicii publice mai bune pentru români.

Drumul nostru european este însă doar la început. Suntem în Schengen cu frontierele aeriene și maritime, dar anul acesta trebuie să facem dreptate până la capăt și să avem o aderare completă.

Astăzi, de Ziua Europei, trebuie să tragem linie și să vedem ce am realizat dar și să constatăm ce trebuie făcut pe mai departe pentru ca România să fie mai puternică și mai influentă în Uniunea Europeană. Și cred cu tărie că am găsit calea pentru a conta mai mult în Europa.

Uniunea Europeană este casa noastră, casa unei Românii care și-a afirmat cu mândrie independența în 1877, ceea ce ne permite să urăm tuturor românilor un sincer și binemeritat La Mulți Ani!”

Marcel Ciolacu

Premierul României

Președinte PSD

(sursa – PSD Dâmbovița)

Categories
LIVE