Proteste fără efect! Coaliția de guvernare, oarbă și surdă la problemele angajaților MAI! - TV Online RipostaPeNet
Proteste fără efect! Coaliția de guvernare, oarbă și surdă la problemele angajaților MAI!

Proteste fără efect! Coaliția de guvernare, oarbă și surdă la problemele angajaților MAI!

TV Online Niciun comentariu

Sindicaliștii din MAI au fost sfidați de PSD și PNL, care au dat dispoziții paznicilor de la sedii să nu-i primească pe aceștia nici măcar pentru a depune o petiție. Premierul Nicolae Ciucă a trimis trei consilieri să vorbească cu polițiștii protestatari, iar la Reprezentanța Comisiei Europene la București au fost primiți, în bătaie de joc, de consilierul consilierului conducerii instituției, notează Național.ro.

Potrivit Național.ro, polițiștii s-au convins, în sfârșit, că protestele în stradă nu au niciun efect și sunt mai deciși ca oricând să blocheze sistemul.

Protestele din această săptămână nu au avut niciun rezultat, mai ales că sindicaliștii din MAI au fost pur și simplu sfidați de Guvern, de partidele din coaliție și de reprezentanții Comisiei Europene.

Am încercat să avem o întâlnire cu cineva din conducerea Reprezentanței Comisiei Europene la București, dar, din păcate, ne-a primit doar un consilier al consilierului conducerii. La fel cum s-a întâmplat și miercuri la Guvern și la sediile celor două partide din coaliție. La Guvern am insistat să ne vedem cu premierul Nicolae Ciucă, dar acesta ne-a trimis trei consilieri care habar nu aveau de problemele cu care ne confruntăm, niște oameni care nu-și justifică funcțiile pe care le ocupă în acest moment. Au notat și au spus că o să transmită mai departe. Este o greșeală din partea prim-ministrului pentru că nu ne-a pus la dispoziție niște oameni care să cunoască problemele sistemului și problemele cu care ne confruntăm noi. A fost o bătaie de joc la adresa noastră. La sediile PNL și PSD nu ne-a băgat nimeni în seamă, ne-au trântit ușa în nas. Așa consideră ei că este normal să se comporte, în condițiile în care cei din conducerea partidelor știau că vom veni miercuri. Paznicii sediilor PNL și PSD nu ne-au lăsat nici măcar să depunem o petiție și, cu foarte mare greutate, am reușit să înregistrăm, într-un final, documentul”, a declarat, pentru Național.ro, Mihai Zlat, vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC).

Conform sursei citate, sindicaliștii au declarat că sfertul din majorările salariale restante, pe care Guvernul intenționează să-l dea polițiștilor, înseamnă, de fapt, o micșorare a veniturilor, mai ales că norma de echipament va fi sistată. Aceștia sunt hotărâți să blocheze sistemul, mai ales că au constatat că protestele nu îi impresionează pe guvernanți.

”Domnul ministru Marius Budăi face un joc politic mizerabil. Acum două săptămâni a ieșit și a spus că vor fi niște majorări pentru bugetari, ieri a retras ordonanța și a venit cu altă ordonanță. Oricum, sfertul acela pe care vor să ni-l dea este foarte puțin, pentru că, din octombrie, veniturile polițiștilor vor scădea, odată cu dispariția normei de echipament. Pentru noi este o majorare pe minus și lucrurile astea nu se înțeleg în Guvern”, ne-a precizat vicepreședintele SNPPC, Mihai Zlat. Polițiștii mai au de primit două majorări de câte un sfert pentru a intra în grila de salarizare. Singurele majorări au fost date în 2019 și 2020, iar în 2021 și 2022 nu au mai primit nimic. ”Media restului de majorări restante este de 600 de lei, iar asta înseamnă că noi vom primi acum, în medie, 150 de lei, dacă trece această ordonanță. Cum norma de echipament, care se va sista din octombrie, este de 260 de lei, înseamnă un minus de 90 de lei la venituri”, susține Mihai Zlat, potrivit Național.ro.

Reprezentanții SNPPC spun, potrivit sursei citate, că au avut, în cursul acestui an, întâlniri cu președintele Camerei Deputaților, cu președintele Senatului, care au promis că vor veni cu modificări la Ordonanța 130, dar nimic nu s-a întâmplat.

”Noi am tot susținut că nu este normal ca jumătate din bugetari să fie în grilă și pentru cealaltă jumătate să vii cu majorări de sferturi. Este o problemă pe care nu au rezolvat-o și se pare că nu o vor rezolva prea curând. Mai mult, domnul ministru Lucian Bode, marți, la minister, ne-a spus că există bani în bugetul MAI pentru a primi o majorare de ½ din diferență, adică dublu față de cât ar vrea să ne dea domnul Budăi prin această ordonanță. Este inadmisibil să ai inflație de 25% în doi ani și jumătate și să vii cu o majorare de 150 de lei”, a mai afirmat vicepreședintele SNPPC, Mihai Zlat, conform sursei citate.

Sursa: Național.ro

(sursa – 7Media)

Categories
SOCIAL