Rotary Club Târgoviște! 5 Decembrie – Ziua Internațională a Voluntariatului! - TV Online RipostaPeNet
Rotary Club Târgoviște! 5 Decembrie – Ziua Internațională a Voluntariatului!

Rotary Club Târgoviște! 5 Decembrie – Ziua Internațională a Voluntariatului!

TV Online Niciun comentariu

„Oamenii din întreaga lume sărbătoresc, pe 5 decembrie, *Ziua Internațională a Voluntariatului* (International Volunteer Day – IVD). Această zi specială este dedicată recunoașterii și aprecierii contribuției voluntarilor din diverse comunități, care aduc schimbări pozitive și sprijină cauzele nobile

În 2023, tema zilei este *„The power of collective action: if everyone did”*, arătând că dacă toţi oamenii s-ar oferi voluntar, lumea ar fi un loc mai bun, însemnând posibilităţi nelimitate pentru dezvoltare durabilă – hrană şi educaţie pentru toată lumea, un mediu curat şi sănătate bună, societăţi incluzive şi paşnice şi multe altele, potrivit https://www.un.org/.

Ziua Internațională a Voluntariatului a fost proclamată pentru prima dată în 1985 de către *Adunarea Generală a Națiunilor Unite*. Această inițiativă a avut scopul de a sublinia importanța voluntariatului și de a încuraja oamenii să se implice în activități voluntare pentru a îmbunătăți calitatea vieții în comunitățile lor.

Scopul principal al acestei zile este de a sublinia puterea schimbării pozitive pe care oamenii o pot aduce prin daruirea timpului și a resurselor lor în slujba altora.

Voluntariatul este un act de *generozitate* și *devotament*, în care indivizii dedică timpul și abilitățile lor pentru a sprijini organizații non-profit, comunități locale sau cauze sociale. Această formă de implicare are un impact profund asupra celor care primesc ajutorul, dar și asupra voluntarilor înșiși, oferindu-le oportunitatea de a dezvolta abilități noi, de a-și extinde rețeaua de cunoștințe și de a experimenta satisfacția adusă de ajutorul acordat altora.

Pe parcursul Zilei Internaționale a Voluntariatului, diverse organizații și comunități organizează evenimente speciale pentru a marca această ocazie. Aceste activități pot include:

1. *Recunoașterea voluntarilor exemplari*: Organizațiile pot oferi premii sau recunoaștere specială voluntarilor care s-au remarcat prin contribuțiile lor deosebite.

2. *Campanii de conștientizare*: Evenimente și campanii de conștientizare pentru a evidenția importanța voluntariatului și pentru a încuraja mai mulți oameni să se implice.

3. *Proiecte de voluntariat comunitar*: Proiecte speciale sau activități în care oamenii se pot implica în această zi pentru a aduce beneficii comunităților lor.

4. *Dezvoltarea abilităților*: Ateliere și training-uri pentru voluntari, contribuind la dezvoltarea abilităților lor și la îmbunătățirea capacității de a servi comunitatea în mod eficient.

*Create Hope in the World!*”

Ovidiu Bunget, Guvernator al Districtului 2241 Romania si Republica Moldova

(sursa – Rotary Club Târgoviște)

Categories
LIVE