Valentin Calcan! Hotel Peștera, la ceas aniversar – 100 de ani de existență! - TV Online RipostaPeNet
Valentin Calcan! Hotel Peștera, la ceas aniversar – 100 de ani de existență!

Valentin Calcan! Hotel Peștera, la ceas aniversar – 100 de ani de existență!

TV Online Niciun comentariu

„Pentru sărbătoarea inaugurării Casei Peștera, fusese hotărâtă ziua de 21 Septemvrie 1923 care cadea intr’o Sâmbătă. La festivitate au participat peste 60 de iubitori de munte. Înzestrată cu sobe de teracotă, cu 40 de paturi cu somieră, saltele de lână, perne de fulgi, pături și lingeria completă de pat, Casa „Peștera” punea la dispoziția turiștilor 5 camere la parter și 3 la mansardă, o sală de mâncare cu bibliotecă. Cortul principal mai cuprindea: bucătăria, cămara de alimente, camera îngrijitorului, o piviniță de beton iar corpul secundar: o cameră pentru călăuze cu 6 locuri, o cameră neagră pentru fotografie, o cămară-atelier și un grajd pentru vite” (din Enciclopedia Turistică Românească Volumul XIII 1946).

Așa a început acum #100deAni o frumoasă poveste de ospitalitate în mijlocul Bucegilor, lângă #MănăstireaPeștera.

Dincolo de frumusețea locului, de mulțumirile primite de la oaspeți, de satisfacția lucrului bine făcut, acești 100 de ani au fost presărați și cu multe greutăți.

În noaptea de 12 februarie 1940 cabana de lemn este distrusă de un incendiu și chiar dacă erau în plin război mondial, în aprilie se începe construcția noii cabane după planurile arh Titu Evolceanu. Sfințirea Cabanei Peștera avea loc după doi ani, duminică 18 octombrie 1942, „la ora 10, în sala cea mare a casei, în prezența a peste 300 de persoane”

Cabana Peștera a rezistat până în septembrie 1970 când va fi din nou distrusă de un incendiu.

În 1974 începe construcția Hotelului Peștera, inaugurarea având loc la 31 decembrie 1978. Anii de glorie apun după 1990 când hotelul începe să se degradeze.

Salvarea vine de la compania Tagrimpex Romcif SA care cumpără activul în 1998 și după o reparație completă îl redeschide în anul 2000.

La 16 oct 2003 hotelul este cumpărat de actualul proprietar, Grupul Industrial Alca și în urma investițiilor este modernizat și reclasificat la 4 stele.

Dezvoltarea turismului în noua Stațiune Peștera-Padina este hotărâtoare pentru decizia unei noi investiții și la 27 iunie 2022 are loc Slujba de Sfințire a Pietrei de Temelie pentru noul Hotel Peștera Wellness & Spa***** a cărei deschidere o așteptăm în vara anului viitor.

#100deAni și mii de mulțumiri generațiilor de iubitori ai muntelui care ne-au trecut pragul.

#100deAni și mii de mulțumiri echipei noastre și celor care au lucrat cu aceeași pasiune în Casa Peștera, în Cabana Peștera.

#100deAni și mii de mulțumiri familiei și prietenilor.

🇹🇩⛰

Munți, Liniște și Tu!

Furnizori de Fericire

100 DE ANI de Ospitalitate 1923-2023

Casa Peștera, Cabana Peștera, Hotel Peștera, Hotel Peștera Wellness&SPA*****

#fivestarhotel

#luxuryhotel#hospitality

#beautifuldestinations

#StațiuneaPeșteraPadina

#Moroeni#Dâmbovița

#100AniDeAventură

#CentenarulHoteluluiPeștera

#100AniDeOspitalitate

(Valentin Calcan)

Categories
LIVE