Alternativa Dreaptă! 12 miliarde, deficit la bugetul de pensii! - TV Online RipostaPeNet
Alternativa Dreaptă! 12 miliarde, deficit la bugetul de pensii!

Alternativa Dreaptă! 12 miliarde, deficit la bugetul de pensii!

TV Online Niciun comentariu

Ministrul PSD al Muncii minte cum respiră. Socialistul Marius Budăi a afirmat că estimarea de deficit la bugetul de pensii pe anul acesta este de 12 miliarde de lei, exact suma ce este virată de stat către Pilonul II de pensii.

Reprezentantul coaliţiei pentru sărăcirea românilor PSD-PNL-UDMR nu spune însă că de fapt acest deficit reprezintă exact suma plătită pentru pensiile speciale.

Sistemul pensiilor speciale trebuie reformat din temelii, eliminând excesele și abuzurile care au generat atâta nedreptate, precum și apariția unor pensionari “de lux”, și au condus la deficite bugetare uriașe. Esențial în stabilirea cuantumurilor pensiilor trebuie să fie principiul contributivității.

Partidul Alternativa Dreaptă susține menținerea și întărirea pilonului II de pensii, precum și accelerarea aplicării pilonului III de pensii și a sistemelor alternative de pensii private.

Susţinem politici active pentru diminuarea sărăciei, care nu se poate face prin oferirea de foloase necuvenite. Aşadar, aplicarea principiului contributivității trebuie să rămână un criteriu esențial în stabilirea cuantumului pensiei.

Categories
POLITICA