Anunțul Ministrului Muncii! Câți bani vor primi în plus bugetarii în luna septembrie! - TV Online RipostaPeNet
Anunțul Ministrului Muncii! Câți bani vor primi în plus bugetarii în luna septembrie!

Anunțul Ministrului Muncii! Câți bani vor primi în plus bugetarii în luna septembrie!

TV Online Niciun comentariu

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut miercuri, 17 august, o serie de precizări privind majorarea salariilor bugetarilor, după ce OUG a fost modificată.

Întrebat care este sursa finanțării, având în vedere crizele economice cu care se confruntă atât ţara noastră, cât şi Europa, Marius Budăi a răspuns:

”Pentru că ştim prin ce situaţie economică trecem cu toții, trebuie să avem grijă în egală măsură şi de partea economică şi de fiecare ramură salarială, şi mă refer aici la salariații din mediul bugetar, dar şi la salariații din mediul privat şi mai ales la categoriile vulnerabile.

Da, acordăm începând cu 1 august o pătrime din diferența salarială, care vor fi încasate în luna septembrie.

Sursa de finanțare este bugetul de stat cu încadrare în actualele prevederi legale, pentru că au mai fost posturi vacante care nu au fost ocupate, deci sunt surse de finanțare pentru a face aceste majorări.

Suntem într-o perioadă în care timp de doi ani de zile nu s-a întâmplat nimic pozitiv. Practic, trebuie să creăm acest echilibru pentru a sprijini cetățenii şi economia.

Nu putem să stăm în spate să spunem că nu putem. Nu este o majorare mare, undeva de la 70-150 de lei. Impactul real este după ce facem prima luna de plată”, a spus Marius Budăi, la Antena 3.

Ministrul Muncii nu a precizat care va fi impactul bugetar al majorărilor, întrucât specialiștii nu au finalizat calculele și în sistem sunt numeroase posturi vacante.

Noul proiectul de OUG privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost publicat miercuri în transparenţă decizională.

(sursa- ziare com)

Categories
ACTUAL