Corneliu Ștefan, Președinte Consiliul Județean Dâmbovița! Avem Masterplanul Domeniului Schiabil Cocora! - TV Online RipostaPeNet
Corneliu Ștefan, Președinte Consiliul Județean Dâmbovița! Avem Masterplanul Domeniului Schiabil Cocora!

Corneliu Ștefan, Președinte Consiliul Județean Dâmbovița! Avem Masterplanul Domeniului Schiabil Cocora!

TV Online Niciun comentariu

🗻 𝐀𝐯𝐞𝐦 𝐌𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫𝐩𝐥𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐃𝐨𝐦𝐞𝐧𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐒𝐜𝐡𝐢𝐚𝐛𝐢𝐥 „𝐂𝐨𝐜𝐨𝐫𝐚”! A fost finalizată o etapă foarte importantă pentru amenajarea Pârtiei „Cocora”.

⛰ Parte integrantă a Stațiunii de Interes Național Peștera-Padina, Domeniul Schiabil „Cocora” a parcurs faza care ne permite să avem imaginea de ansamblu a pârtiei și a facilităților specifice sporturilor de iarnă.

✅ Vârful Cocora, la altitudinea de 2.162 m, este punctul de plecare al pârtiei, iar zona de bază se află la 1.520 de metri altitudine. Ca lungime, vorbim de aproximativ 2.700 metri de pârtie cu o pantă între 20% și 30%, fapt care o va include în categoria pârtiilor pentru începători, dar și pentru schiorii de nivel intermediar.

⛷ Zona schiabilă are instalațiile de transport al schiorilor și o porțiune dedicată serviciilor și dotărilor all-seasons. Aici va fi amplasat un restaurant, astfel încât turiștii să beneficieze de o priveliște deosebită.

✅ Zona de bază va avea, la rândul ei, spații pentru servicii și dotări all-seasons, stație inferioară telescaun, puncte de achiziționare de bilete, spații administrative, apreschi, centre de echipament sportiv, școală de schi și posturi de prim ajutor. Tot aici vor fi restaurante, cafenele, ceainării, magazine și puncte de informare turistică.

✅ De asemenea, pentru a evita ambuteiajele, vom avea zone de parcare ce vor putea primi peste 500 de autoturisme și 20 de autocare. De aici, pe o bandă transportoare, schiorii echipați vor putea urca la stația inferioară mixtă de telescaun-telegondolă. Nu în ultimul rând, vom amenaja și o pistă de biciclete.

🤝 Dâmbovița va deveni o atracție pentru iubitorii sporturilor de iarnă și nu numai, iar Domeniul Schiabil „Cocora” și Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina vor impulsiona economia județului nostru.

#ConsiliulJudețeanDâmbovița

(Corneliu Ștefan – Președinte Consiliul Județean Dâmbovița)

Categories
LIVE