Ionuț Săvoiu! Concurs organizat în premieră la Târgoviște! - TV Online RipostaPeNet
Ionuț Săvoiu! Concurs organizat în premieră la Târgoviște!

Ionuț Săvoiu! Concurs organizat în premieră la Târgoviște!

TV Online Niciun comentariu

CONTEXT – IDENTITATE – SIMBOL – GARA, poarta de intrare în oraș

Este vorba despre un concurs organizat în premieră la Târgoviște, luna trecută, cu ocazia Zilelor Cetății. Astfel, peste 30 de tineri au înaintat juriului proiecte de regenerare și restaurare a gării Târgoviște. Gara din vechea Cetate de Scaun este monument istoric, inaugurat în anul 1884 !

Zonă gării din Târgoviște este un model național de regenerare urbană, acolo unde în ultimii ani a apărut un nou cartier de locuințe, un mall dar și un parc construit de la 0, toate legate cu o infrastructură rutieră pusă la punct și cu un transport modern în comun.

Concursul a fost un real succes pentru tinerii arhitecți aflați sub îndrumarea profesorilor arh. Casandra Ștefan, Diana Enescu, Radu Tudor, Daniela Radu și a profesorului Bogdan Drăgoi. Elevii au reușit în cadrul concursului sub bagheta profesorilor menționați dar și a Ordinului Arhitecților din România – filiala Muntenia Vest să-și dezvolte spiritul de competiție și de echipă și cel mai important să-și dezvolte limbajul vizual prin originalitate și creație. În imaginile de mai jos câteva idei de a reda la viață unul din simbolurile Târgoviștei, gara de Sud. Felicitări tuturor ! 👏🏆

(sursa – Ionuț Săvoiu)

Categories
LIVE