Pr. Dr. Ionuț Ghibanu – Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei! Iluzoria vanitate a aroganței! - TV Online RipostaPeNet
Pr. Dr. Ionuț Ghibanu – Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei! Iluzoria vanitate a aroganței!

Pr. Dr. Ionuț Ghibanu – Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei! Iluzoria vanitate a aroganței!

TV Online Niciun comentariu

Iluzoria vanitate a aroganței!

Se pare că în pofida zilelor care se scurg cu rostul lor, unii refuză să-și agonisească înțelepciune și țin cu tot dinadinsul să se plaseze în ironia clipelor, făcându-se un copios spectacol hilar, atât oamenilor, cât și îngerilor, curgând spre acea zonă superficială a stupidității! De parcă nu ar fi de ajuns numeroasele catastrofe și provocări ce ne încearcă tot mai des tihna clipei, răbdarea și speranța, sunt destui cei ce, cu deadinsul, țin să facă demonstrații de caraghioșenie și să exerseze acel stil de Mitică evadat din universul caragialesc.

Îmbătați de adulația lăudătorilor de duzină se cred puternici, invincibili și suverani pe destinul lor și al altora. Deja, cred că v-am captat atenția și vă gândiți oare cu cine, ce am? Este simplu, de regulă am ce am cu cei care au ceva cu mine, iar majoritatea covârșitoare dintre ei au în mod gratuit și nemeritat ceva cu mine, dar total interesat ceva legat de ei.

Vreți să știți intriga? Este simplă! Am descoperit recent că sunt unii care mă pun în sondaje politice, fără a cere eu acest lucru, mai mult, fără acordul meu, speculând cu maximă aroganță pe marginea a tot felul de scenarii.

Da, m-am trezit într-un sondaj de opinie cu privire la o eventuală candidatură pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. Cine și de ce a făcut aceasta? Este foarte simplu, deși nu vreau să irosesc cuvintele acum pentru a da nume.

Nu am cerut niciodată, nimănui să mă pună într-un astfel de sondaj. De ce? Pentru că deocamdată sunt Vicar al Arhiepiscopiei Târgoviștei și sunt deosebit de mândru că slujesc instituția cea mai importantă din comunitatea noastră locală și contribui la sprijinirea misiunii pastorale a Mitropolitului Nifon aici, în Vechea Cetate de Scaun munteană.

În mod cert, dacă aș dori altceva, fără nicio reținere, în mod cinstit, aș anunța public și nu aș umbla cu lucruri ascunse și nici nu m-aș folosi de subterfugii.

Vă spun în mod clar că oferte de implicare publică am foarte multe.

Terminați cu scenariile și cu speculațiile! Sunt demn și responsabil și oricând aș dori să fac ceva pentru comunitatea mea, aș anunța dinainte, cinstit și onest!

Nu vă mai risipiți în false speculații, este păcat de credibilitatea voastră, atâta cât mai este, dar și de timpul irosit aiurea.

Încetați să mai fiți guri de Târgoviște și deveniți onorabili! Ionuț Adrian Ghibanu, preot, vicar eparhial, președinte al filialei județeane de Cruce Roșie, cadru didactic la Universitatea Valahia, nu apelează niciodată la astfel de sondaje interesate și mai ales cu clar scop de a deranja pe alții, ci ceea ce are de spus spune cu gura sa – aceasta trebuie să țineți bine minte și să vă lăsați de astfel de manipulări ieftine!

Comunitatea noastră locală, societatea și lumea noastră au nevoie de principii, de oameni dedicați slujirii semenilor.

Nu uitați, ce e val ca valul trece și rămâne numai ceea ce este statornic, adevărat, cinstit și mai ales drept!

În rest, vă doresc numai de bine, alături de multă înțelepciune!

Gândiți profund înainte de a purcede la astfel de demersuri inutile!

(Pr. Dr. Ionuț Ghibanu – Vicar Eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei)

Categories
LIVE