SNPPC! Presiunile dau roade, dar trebuie continuate! - TV Online RipostaPeNet
SNPPC! Presiunile dau roade, dar trebuie continuate!

SNPPC! Presiunile dau roade, dar trebuie continuate!

TV Online Niciun comentariu

SNPPC a organizat, săptămâna trecută, un prim-protest, în fața Ministerului Afacerilor Interne. Găsiți aici detalii/revendicările principale: https://www.snppc.ro/04-09-2023-comunicat-ie-im-din-nou-n-strad-bd11269

    Am fost primiți de către domnul ministru Predoiu, care, în cadrul discuțiilor purtate, ne-a  transmis, între altele, că, și în calitate de viceprim-ministru al actualului Guvern, va susține exceptarea familiei ocupaționale Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională din prevederile apropiatei OUG pe austeritate, pentru care Guvernul vrea să-și asume răspunderea, în Parlament, săptămâna aceasta (a se vedea pdf-ul atașat).

    Din păcate, ne-am obișnuit cu modul de acțiune, derutant și tergiversant, al politicienilor: aruncă în spațiul public fel și fel de drafturi de OUG, în care sunt menționate tăieri masive, cu văditul scop de a-i speria  pe cei vizați de tăieri, pentru ca apoi să vină Guvernul, ca un Făt-frumos, pe un ,,cal alb”, și să nu mai menționeze nimic, sau să dreagă, cumva, busuiocul, în proiectul oficial de OUG, postat în transparență publică. Astfel, deși în draftul OUG, despre austeritate, care a tot circulat pe rețele (despre care noi ne-am exprimat public), se menționau clar desființarea funcțiilor de șef birou, inclusiv la MAI, și încetarea plății orelor suplimentare, inclusiv a celor prestate, planificat, în zilele de sâmbătă, duminică, sărbători legale (SDSL), iată că, în proiectul de OUG, postat în transparență decizională, pe site-ul Ministerului Finanțelor, astăzi, funcțiile de șef birou din MAI nu se desființează, nici cele vacante, iar plata orelor suplimentare și a celor prestate în regim SDSL va continua!  

   Drept urmare, în contextul dat, noi continuăm protestele, joi, 21.09.2023, după următorul program:

        – la ora 11.00, vă așteptăm la sediul Ministerului Muncii, până la ora 12.00; o vom întreba pe dna ministru al muncii UNDE ESTE PROIECTUL NOII LEGI A SALARIZĂRII BUGETARILOR, care ar trebui să intre în vigoare cel mai târziu la 01.01. 2024, având în vedere că, în an electoral, este interzis, prin lege, să se umble la salarii, prin acte normative.

        – ora 12.00 – plecăm în marș, spre Guvernul României;

        – de la ora 13.00, vom întreba Guvernul României – sperăm că și pe dl premier, personal: CÂND VA AVEA LOC RECTIFICAREA BUGETARĂ, care, la data de 30.05.2023, a fost promisă de către Guvernul Ciucă (respectiv, faptul că sporurile/indemnizațiile se vor calcula la actualul salariu de funcție, aflat în plată, nu la cel dinainte, diminuat)? Avem și alte întrebări, normal, care vizează drepturile noastre profesionale și economico-sociale.

        Vă așteptăm la proteste, în număr cât mai mare, pentru a ne face auzită vocea!

https://www.snppc.ro/18-09-2023-comunicat-continu-m-s-protest-m-joi-21-septembrie-mergem-la-guvern-bd11279

           BIROUL EXECUTIV FSNPPC

(sursa – snppc)

Categories
LIVE